Последователи

13.02.09 г.

ЕДНА ОТ ХУБАВИТЕ НИ КЪЩИ В СНИМКИ

ЮЖНА ФАСАДА


ИЗТОЧНА И СЕВЕРНА ФАСАДА



ИЗТОЧНА ФАСАДА



ВХОД ОТ ЗАПАД



ЧАСТ ОТ ДНЕВНА С ТРАПЕЗАРИЯ И КУХНЕНСКИ КЪТ


ЧАСТ ОТ ТАВАНА НА ДНЕВНАТА



БАРБЕКЮ И МИНИ-БАСЕЙН НА ДОЛНАТА ТЕРАСА НА ДВОРА



БАРБЕКЮТО С КЪТ ЗА ОТДИХ



...И ОГНИЩЕТО!...

КАК ГИ ПРАВИМ НИЕ?


Изработката на сглобяемите дървени къщи се прави най-общо по два познати начина -чрез сглобяване на фабрично изработени сандвич-панели и чрез послойно построяване на сандвич-панели върху предварително сглобената дървена носеща конструкция на обекта.
Като функционалност и двата метода са идентични.
Като общо време за изработка и построяване също.
Но като икономичност на използвания дървен материал за носещата конструкция вторият метод категорично печели,като от това печели и клиентът.

Друго предимство на вторият метод е възможността за по-гъвкаво удовлетворяване на желания на клиента, възникнали по време на строителството /между другото,това не се харесва на никой строител,но е масова практика и щом клиентът е винаги прав...в рамките на Закона за устройство на територията,разбира се!/.
В световната практика са се наложили и двата метода,но ние сме избрали втория метод чрез послойно изграждане.
Разбира се,при желание на клиента можем да изпълним дървената му къща и с фабрично изготвени готови панели от МКМ-БГ Груп,с които работим /виж сайта им в раздела "Вижте с кои работим"/


Защо дървена къща?

Тези къщи са екологични в две направления:
  • Икономия на енергия - за добив и преработка на материалите както и за самото строителство се използва многократно по–малко енергия, отколкото при традиционното строителство.
  • При експлоатацията на жилищата се използва значително по–малко енергия, заради изключителните им изолационни качества.В този тип къщи, в резултат на материалите и конструкцията, се постига много по-ниска топлопроводимост в сравнение с конвенционалното строителство. Стойностите на обобщения коефициент на топлопреминаване / стени, подове, тавани / са близки до тези на нискоенергийните домове. К = 0.65 - 0.75 W на кв.м по К.
  • Екологично чисти за обитаване: всички материали, които се използват са естествени с минимални и без химични обработки и добавки.
  • Дървените панели са изградени от модерни изолационни материали, които не само покриват, но и надвишават всички европейски изисквания за топло и звукоизолация.
  • Вашата къща ще бъде здрава, стабилна и безопасна, защото дървото като конструкционен материал е изключително еластично и здраво. Понася големи еднократни натоварвания и след това възстановява първоначалното си положение.
  • В тези сгради няма монолитни (неподвижни) връзки. Всички сглобки понасят определено разместване без да се разрушават.
  • Значително по-ниското тегло на конструкцията допринася и за много по–малки инерционни сили, както и облекчени спасителни действия при евентуални разрушения.
  • По отношение на пожарната безопасност, дървените къщи имат лоша слава. Но с новите технологии този страх е напълно неоправдан. При производството на отделните компоненти могат да се добавят съставки, които правят дървото учудващо устойчиво на огнево въздействие.
  • При наводнение водата, която облива тези конструкции не попива в тях, тъй като влагоемкостта на материалите, от които са изградени е в рамките на няколко процента при 24 часов престой във вода.
  • Друго преимущество на дървения материал е малкото собствено тегло. То влияе изключително благоприятно при появата на екстремни хоризонтални натоварвания като земетръс например. Отношението якост към собствено тегло, което е много важен конструктивен фактор има по-голяма стойност при дървото, отколкото при бетона и стоманата.
  • В наши дни, когато акцентът се поставя върху устойчивото развитие и респективно устойчивото строителство, дървото се разглежда от нова гледна точка и разкрива и функционалните си качества. То е предпочитан избор пред строителните материали на минерална основа, защото създава приятна атмосфера в помещенията. Това се дължи на свойството му да намалява влажността на въздуха, когато той е прекалено тежък и да отделя погълнатите водни пари, правейки прекалено сухият въздух приятен и здравословен.
  • Така дървените къщи нямат проблеми с неблагоприятен климат през отоплителния сезон. Съвременния начин на изграждане ще ви позволи да имате своята мечтана къща за изключително кратък срок.